Ontstaan

Ontstaan de Kunstkwast

In 2017 is de Kunstkwast ontstaan doordat Kringloop Dorestad en drie enthousiaste vrijwilligers met elkaar in aanraking kwamen en dezelfde ideeën er op na hielden met betrekking tot het opknappen van goederen. Kringloop Dorestad is toen gaan kijken hoe dit gestalte te gaan geven.  De eerste periode is ons door De Wijkse Loods een plekje gegund bij  Hoeve De Waarden in Cothen. Daar zijn we gestart. Daar is bij een van de vrijwilligers de naam ‘De Kunstkwast’ ontstaan. Na een korte en prettige periode, werd al snel duidelijk dat we meer ruimte nodig hadden om alle werkzaamheden te kunnen doen en groter te groeien om meer mensen te kunnen bedienen die aan wilden sluiten bij ons initiatief. Een jaar later werd ons door de gemeente Wijk bij Duurstede een tijdelijke plek aangeboden in de oude bibliotheek. Waar wij sindsdien onze werkzaamheden verrichten en de groep deelnemers alweer groter is gegroeid. Nu onderdeel van de ‘Wijkse Inloop’ van waar uit deelnemers terecht komen bij het meest passende project om aan zichzelf te werken in een prettige omgeving.

– Het doel van de kunstkwast is tweeledig:

1. Bijdragen aan het verminderen van de afvalberg en het bevorderen van een stukje duurzaamheid in een circulaire economie.

2. Een plek te zijn waar men zich kan aansluiten om dit eerste doel dichterbij te brengen, maar waar men ook kan werken aan het realiseren van eigen doelen.