Wat doet de Kunstkwast?

Wat doet de kunstkwast

Bij de Kunstkwast proberen we meubelen die op de stort dreigen te verdwijnen of die niet goed verkoopbaar zijn weer op te knappen. Dus allerlei objecten waar nog muziek inzit maar die wat aandacht en creativiteit nodig hebben. Deze proberen wij op te knappen zodat het weer een leuk product wordt. Dit varieert van tafels, stoelen, kasten groot en klein, spiegels, krukjes en andere. 

 Wat betreft goederen die niet meer op te knappen zijn, deze halen we uit elkaar om materialen te scheiden. Als deze nog bruikbaar zijn worden ze bewaard en hergebruikt bij andere projecten die opgeknapt worden. De rest wordt gescheiden afgevoerd. Het doel is om zoveel mogelijk te recyclen. Denk aan schroeven, scharnieren, knoppen, wieltjes, handgrepen of houten onderdelen. 

Sommige goederen worden compleet anders vermaakt en geschilderd andere stukken worden zo goed mogelijk gerestaureerd in originele staat. Soms wordt er van de restmaterialen weer een nieuw item ontworpen en gefabriceerd. Het ligt er net aan waar de creativiteit ons toe brengt.

Alles wordt gedaan met de middelen die we hebben, veelal met giften of mensen die hun oude zaken bij ons inleveren. Of spullen die we ophalen bij welwillende mensen. Denk hierbij aan gereedschap, verf, verfkwasten en dergelijken. We proberen alles te doen met de middelen die wij op deze manier ontvangen.